Nyheder

ISCR-medlemmer i fuld gang med nye strategiforløb

I løbet af 2018 og 2019 får 5 industrivirksomheder i Industry Smart Center Randers (ISCR) opdateret deres forretnings- og salgsstrategi. Forløbene gennemføres af specialist i forretningsudvikling og med markant tilskud fra ISCR.

”Det glæder os, at vi igen kan give tilskud til denne slags forløb. Vi ved af erfaring, at individuelle forløb med dygtige forretningskonsulenter, virkelig kan gøre en forskel for en virksomheds produkt, services og kunder. Og her skræddersyer vi forløb, der passer til enkelte virksomheds konkrete behov og udgangspunkt”, siger ISCR projekt manager Erik Poulsen.

En af de virksomheder, der har været igennem et forløb er ovnproducenten Hounö. Virksomheden har siden 2012 gennemgået en hastig udvikling med stadigt mere fokus på implementering af cloud services og smart phone teknologi som en integreret del af deres ovnløsninger til bl.a. MacDonalds og Burger King. Som led i denne proces ønskede Hounö støtte fra ISCR til at facilitere arbejdet med at udvikle ”fremtidens industriovn”.

”Vi havde brug for at engagere en bredere del af vores organisation i strategiarbejdet omkring vores værdibudskaber, samt nye mulige forretningsmodeller i forbindelse med design af ny produkt platform, og IoT-løsning. Den støtte som vi har fået i forløbet har medført, at vi har fået kortlagt de vigtigste udfordringer og problemer som vi gerne vil løse for kunderne med fremtidens ovn”, fortæller direktør i Hounö Morten Ammentorp Nielsen.

Hounö har i længere tid arbejdet med at udvikle en ny ovn baseret på modularisering, billigere produktion og høj grad af automation i fremstillingsprocessen.

”Vi er nu klar til at kigge på konkrete forretningsmodeller og kundestrategier for de nye ovne. Det har været guld værd at få støtte til at facilitere de komplekse processer og den videnopbygning, der har været nødvendig for at kunne skabe den størst mulige værdi for vores kunder og slutbrugere af ovnene”, slutter Morten Ammentorp Nielsen.

Selvom der nu gennemføres en række strategiforløb, så er det ikke første gang, at ISCR udbyder denne slags forløb. Strategiforløb var faktisk en af første aktiviteter, der blev tilbudt, da netværket blev etableret i 2012.

”Vi har tilbage i 2012-2015 kørt lignende forløb med stor succes. Det er lykkedes bl.a. fordi vi har et godt og tillidsfuldt forhold til vores virksomheder, der tillader den form for åbenhed der er nødvendig, når vi snakker om følsomme emner som fx strategiudvikling. Men succesen skal dog primært tilskrives virksomhederne. Det er dem, der er kommet med de nye idéer og dem, der har sørget for at implementere de aftaler, der ligger i handlingsplanerne”, siger Erik Poulsen.

Udover forløbene hos Hounö, er der gennemført yderligere to forløb. Der er pt. planlagt et forløb med en fjerde virksomhed i 2019. Det betyder, at der stadig er plads til at en enkelt virksomhed mere kan få hjælp til at skærpe sin forretningsmodel med støtte fra ISCR.

Fakta om ISCR:

  • ISCR er et lokalt industrinetværk med fokus på fremstillingsindustrien i Randers
  • ISCR arbejder løbende på at styrke konkurrencekraften hos foreningens medlemmer
  • ISCR har 25 betalende medlemmer i foreningen og blev etableret i 2012
  • Hvis man er interesseret i at høre mere, er man velkommen til at kontakte projekt manager Erik Poulsen ep@iscr.dk eller Jonas Andersen joa@iscr.dk