Nyheder

Erhvervskonference gav inspiration til vækst og togdrømme

Konkurrence, strategier og ikke mindst regeringens nye togfond var i fokus, da Industry Smart Center Randers havde inviteret 85 erhvervsfolk fra Østjylland til konferencen ”Konkurrencekraft – nye veje – nye vinde” tirsdag den 28. januar.

Deltagerne lyttede til erfarne erhvervsfolk, der gav gode råd om, hvordan man overlever på et globalt marked i konstant forandring. Ansatte fra togfabrikken Bombardier var mødt talstærkt frem for især at lytte til kontorchef i transportministeriet Lasse Winterbergs oplæg om regeringens planer med togfonden, og hvilke gevinster fonden kan medføre for beskæftigelsen i netop deres branche:

”Vi ser frem til at kunne komme med et attraktivt tilbud på nye tog, når hele jernbanenettet skal elektrificeres frem til 2026. Indtil det projekt er helt afsluttet, vil der være brug for andre tog også, og den opgave byder vi selvfølgelig også ind på,” forklarer Jette Nordentoft, der er fabrikschef i Bombardier. Virksomhedens tilbud kan dog først komme i spil, når Transportministeren engang til foråret har forhandlet sig frem til en kontrakt med DSB om fremtidens togmateriel.

Inspirerende indlæg

Deltagerne på konferencen kom fra mange forskellige brancher. Søren Kriegbaum, er ansat i Stena Recycling A/S. En virksomhed, der skaber skræddersyede løsninger til håndtering af jern og metalskrot samt papir, pap og farligt affald, og hvis succesmål er at have så høj en genanvendelse som mulig. Ifølge virksomheden er affald kun noget, du har tilbage, når fantasien hører op:

”Det er første gang, jeg er til en konference arrangeret af Industry Smart Center Randers. Indlæggene har været meget inspirerende, og jeg har fået masser af nye input. Jeg vil derfor gå tilbage til min virksomhed og anbefale, at vi bliver medlem af Industry Smart Center, ” siger Søren Kriegbaum, der er filialchef i Stena Recycling, Randers

Fakta

Konferencen ”Konkurrencekraft, nye vinde – nye veje” er arrangeret af Industry Smart Center Randers.

Industry Smart Center Randers er et innovativt kraftcenter for fremstillingsvirksomheder, vidensinstitutioner og offentlige myndigheder, der arbejder sammen for at fastholde og udvikle attraktive arbejdspladser inden for produktionsindustri. Initiativtagerne til ISCR er Randers Kommune, Væksthus Midtjylland, Region Midtjylland og Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Med den nye togfond er der afsat 28,5 milliarder kroner til at realiserer timemodellen, så det kun tager en time at køre mellem de største byer i Danmark. For eksempel vil det kun tage to timer at køre i tog fra Århus til København. Desuden betyder det nye togprojekt, at hele jernbanenettet i Danmark elektrificeres frem mod 2026.

Oplægsholdere på konferencen var:

  • Kontorchef Lasse Winterberg, Center for Kollektiv Trafik i transportministeriet
  • Vice President Poul Knudsgaard, MAN Diesel & Turbo og Kenneth Iversen, tidligere CEO for Unimerco
  • Professor i Strategi og Forretningsudvikling på Aalborg Universitet Anders Drejer.