Nyheder

DAN DRYER fik maskinmester via samarbejde med Navitas og ISCR

Håndtørrerproducenter Dan Dryer har i foråret 2016 nydt godt af et samarbejde med maskinmesterpraktikanten, Christian Gram Johanson, fra Navitas i Aarhus. I løbet af et 10-ugers praktikforløb har Christian bl.a. udviklet en Kaizen-tavle, der skal sikre mere effektive arbejdsgange og produktion i virksomheden. Praktikforløbet er et resultat af et nyt samarbejde mellem ISCR og Maskinmester- og Ingeniørhøjskolen (Navitas) i Aarhus.

Da Navitas og ISCR præsenterede muligheden for at få en maskinmesterstuderende i praktik hos DAN DRYER, greb Product Manager, Søren Saaby Jørgensen, chancen for at få nye øjne og kræfter på både gamle og nye projekter.

Den Randers-baserede producent af håndtørrere har ikke tidligere haft praktikanter med teknisk baggrund, da ISCR og Navitas kontakter Søren Saaby Jørgensen i efteråret 2015. Efter et afklarende møde får Søren Saaby Jørgensen blod på tanden.

– På mødet med ISCR og Navitas fandt vi ud af, at praktikordningen kunne være en mulighed for at lave nye projekter eller genoptage tidligere. Navitas var gode til at forklare hvad vi kunne forvente – både kompetence- og omfangsmæssigt af en praktikant.

Efter mødet laver DAN DRYER i samarbejde med Jonas Andersen fra ISCR og Torben Rauff fra Navitas et opslag til de studerende på Navitas.

– Det var let at søge en praktikant. Vi kunne sende opslaget uden at bruge ressourcer på at få det formidlet til de studerende – det sørgede Navitas for, siger Søren Saaby Jørgensen.

Opslaget fanger bl.a. maskinmesterstuderende Christian Gram Johansons opmærksomhed, og der indgås efter en samtale et 10-ugers praktiksamarbejde. Samarbejdet forløber over forventning, hvor Christian blandt andet arbejder med produktion, Lean, kvalitetskontrol og laver system for leverandørafvigelser.

Søren Saaby Jørgensen fremhæver, at den praktiske tilgang, kombineret med teori og viden, som maskinmesteruddannelsen er kendetegnet ved, er et godt match til DAN DRYERs behov. Samarbejdet med ISCR og Navitas har for Søren Saaby Jørgensen skabt en ny forståelse af, at en maskinmester har et bredt spektrum af både ledelsesmæssige og tekniske kompetencer.

– Samarbejdet med ISCR, Navitas og ikke mindst Christian har bestemt skabt værdi. Igennem Christians tid har vi fået både et reelt produkt – en Kaizen-tavle, men det har også påvirket vores mindset i forhold til produktion og vedligeholdelse, fortæller Søren Saaby Jørgensen, og forsætter,
Billedresultat for kaizen lean drawing

Lean Manufacturing, word cloud concept on white background.

– Samarbejdet med ISCR og Navitas betyder, at vi nu kender til muligheden for at få praktikanter fra Aarhus Maskinmesterskole og Aarhus Universitets ingeniørretninger. En mulighed som vi gerne vil bruge igen. Der var i samarbejdet fuld forståelse for at vi har en travl hverdag, men kommunikationen forløb let og hurtigt. Det føltes bestemt som en service, der blev ydet for DAN DRYER.

NAVITAS

Navitas er et kraftcenter for uddannelse, forskning, innovation og iværksætteri
Aarhus Maskinmesterskole, Aarhus Universitets ingeniørretninger og Incuba er i front for Navitas
Kontakt:
Torben Rauff
Ter@aams.dk // +4541227152

ISCR

ISCR (Industry Smart Center Randers) arbejder for at styrke konkurrencekraften hos fremstillingsindustrien, samt styrke samarbejdet mellem fremstillingsvirksomheder i Randers-området.
Kontakt:
Jonas Andersen
joa@randers.dk // +45 23839046
Erik Poulsen
ep@iscr.dk // +45 40 74 34 55

OM TILBUDDET

ISCR og Navitas har indgået et samarbejde om at tilbyde relevante virksomheder i Randers Kommune vejledning og hjælp til at indgå i praktiksamarbejder med studerende fra Aarhus Maskinmesterskole og Aarhus Universitets ingeniørretninger.
Tilbuddet er målrettet fremstillingsvirksomheder, der har begræsede erfaringer med at have højtuddannede praktikanter. Derudover fokuseres der også på virksomheder med relevante opgaver, der normalt ikke er kvalificeret til at være praktikplads grundet manglende ingeniør- eller maskinmesteransatte. I disse tilfælde hjælper Navitas med at finde en ekstern mentor, så virksomheden alligevel kan få en praktikant.